Spring navigation over

Danmarks bedste i byggesagsbehandling

05-09-2017

Landets bedste i byggesagsbehandling. Landets næstbedste i miljø-sagsbehandling. Landets tredje bedste i kommunale afgifter og gebyrer.

Sådan ser tre af Skive Kommunes placeringer ud i Dansk Industris årlige erhvervsklimamåling, som netop er blevet offentliggjort.

- Jeg synes alt i alt, at årets resultater er positive, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard, efter han er dykket ned i de mange tal, som på hver sin måde beskriver kommunens indsats som myndighed, serviceleverandør og samarbejdspartner med det lokale erhvervsliv og ligeledes giver et billede af kommunens rammevilkår.

Stabil placering
Sammenlagt er Skive Kommune rykket et lille nøk ned i rangeringen, så kommunen i år opnår en 22. plads mod sidste års 17. plads. Men de fem trin skal ses i sammenhæng med, at Skive Kommune sidste år havde en meget stor fremgang på hele 28 pladser.

- Man kan sige, at siden DI begyndte at gennemføre undersøgelsen i 2010, så er vi samlet set rykket kraftigt frem fra en placering som nr. 76, og med de mindre udsving, der altid vil være i den slags målinger, så har vi stabiliseret os i den bedste fjerdedel i erhvervsklimamålingen. Og det er værd at bemærke, at vi opnår flere placeringer i top ti på en række vigtige parametre, siger Peder Christian Kirkegaard.

Dialog og involvering
Skive Kommune opnår igen førstepladsen i byggesagsbehandling, ligesom kommunen i år rykker fra en fjerde til en andenplads for kompetent og hurtig sagsbehandling på miljøområdet.

Kommunaldirektør Per Mathiasen giver denne forklaring:
- Vores mål er altid så vidt muligt at opfylde en virksomheds ønsker og planer, og vores vigtigste værktøj er dialog og involvering. Når en virksomhed har brug for at få behandlet eksempelvis en byggesag, står vores fagfolk klar til at vejlede virksomhederne allerede i de indledende faser af byggeprojektet, så vi sammen kan finde de bedste løsninger.

Jobcenter i særklasse
Rekruttering af arbejdskraft er én af de udfordringer, som virksomheder i alle landets kommuner i øjeblikket taler om. Det gælder også i Skive Kommune, hvor ledigheden er blandt de laveste med 3,3 procent - mod landsgennemsnittet på 4,3 procent.  Alligevel er Jobcenter Skive ifølge Dansk Industri landets syvende bedste til at hjælpe virksomhederne med at skaffe de medarbejdere, de har brug for.

Den gode service af virksomhederne er da også et højt prioriteret område – også udenfor normal åbningstid. Eksempelvis har jobcenterets Virksomhedsservice indført en særlig on-line service, hvor virksomhederne kan kontakte kommunen via hot-line eller chat fra klokken 7 - 20.

- Vi vil være tilgængelige. Det er også tanken bag vores ordning ’Én Indgang’ til kommunen, hvor vores virksomheder kan kontakte én nøglemedarbejder, som kan hjælpe dem med at finde frem til den rette person og få den hjælp, de har brug for, fortæller kommunaldirektør Per Mathiasen.

Skat og gebyrer
Også når man kigger på de økonomiske perspektiver, er der gode resultater i målingen. Igen i år opnår Skive Kommune en første plads på parameteret ’dækningsafgift’, og en tredjeplads på kommunale afgifter og gebyrer.
- Vi har en dækningsafgift på 0 kroner i Skive Kommune, og vi ligger ligeledes lavt på andre afgifter og gebyrer, eksempelvis byggesagsgebyrer. Det gør vi, fordi det skal være attraktivt at drive virksomhed her i kommunen. Vi ser jo meget gerne, at flere virksomheder vælger at udvikle sig her, fortæller Peder Christian Kirkegaard.